Hindeloopen

Op ongeveer 1 km van Camping Schuilenburg ligt het mooie pittoreske stadje Hindeloopen. Hindeloopen bestaat vanaf het jaar 825 en heeft vanaf het jaar 1225 stadsrechten. Met haar 815 inwoners behoort Hindeloopen bij de Friese 11 steden. 

In het stadje lijkt het net of de tijd heeft stil gestaan. In de smalle staatjes vindt u oude schilderachtige huisjes direct aan de gezellig grachtjes. 

De gemoedelijke restaurants aan de haven bieden u de mogelijkheid om lekker te eten en te genieten van een prachtig uitzicht over de gezellige haven.

De geschiedenis van Hindeloopen, met zijn wereldwijd beroemde schilderkunst kunt u beleven in het Hidde Nijland Museum. Dankzij de vele fietswegen rondom Hindeloopen kunt u heerlijk fietsen. Kortom, veel te zien en te beleven.

Sneek

Op een dag dat het minder mooi weer is, is het leuk om Sneek te bezoeken. Sneek is een leuke stad om te shoppen maar ook vindt u hier de “Sneker Watertoren”, een bekend gebouw in Sneek. De Watertoren is o.a. het logo van het kledingmerk “Gaastra” wat oorspronkelijk uit Sneek komt.

Elk jaar in augustus vindt de “Sneekweek” plaats. Dit is een groot sportief zeilevenement, maar waar vooral veel gefeest wordt. Dit evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers. Kortom, een bezoek aan Sneek is een echte aanrader!

Friesland


Camping Schuilenburg
ligt aan de oostkust van het IJsselmeer midden in de zuidwesthoek van Friesland. Friesland heeft echt een eigen cultuur en een eigen taal, het “Fries”.

Beleef deze spannende cultuur en doe mee met de echte Friese activiteiten, bijvoorbeeld de Friese Elfstedentocht of “Fierljeppen”. Of bezoek één van de vele kaasmakerijen in de omgeving.

Wilt u nog meer weten over Friesland? Neem dan eens een kijkje op deze website: http://friesland.nl of bekijk één van de vele folders in onze receptie.

Waddenzee

Op een afstand van ongeveer 20 km van Camping Schuilenburg vindt u de Waddenzee. Door de steeds wisselende eb en vloed is deze Waddenzee ontstaan. Het is zelfs een deel van het culturele erfgoed.

Beleef de eb en vloed, maak een wadwandeling en bekijk de zeehonden op de zandbanken. Daarnaast kunt u genieten van al het moois wat de Waddenzee u te bieden heeft.

Vanaf Harlingen kunt u met de boot naar de eilanden Terschelling of Vlieland. Erg leuke uitstapjes! Ook mogelijk in 1 dag!

© camping schuilenburg.