Fietsen

Friesland is bekend om zijn prachtige fietspaden. Of u nu een mooie fietstocht wilt maken of lekker wilt joggen, voor beide bent u hier aan het goede adres.De echte fietsliefhebbers raden wij aan om de Friese Elfstedentocht een keer te fietsen. Deze tocht vindt elk jaar plaats tijdens het Pinksterweekend en heeft duizenden deelnemers. Het is een tocht van ongeveer 200 km en door het vele publiek wat langs de weg staat is het altijd erg gezellig. De route van deze tocht gaat overigens ook langs Camping Schuilenburg.

Vissen

Rondom Hindeloopen zijn veel sportviswinkels te vinden en dat heeft zo zijn redenen. U bevindt zich namelijk in een waar visparadijs. Op Camping Schuilenburg heeft u de mogelijkheid om te vissen aan het IJsselmeer of aan de mooie vaart die direct achter de camping ligt. Of u kunt aan de vele “visuitjes” deelnemen die op de Waddenzee worden aangeboden.

Zeilen

Voor de zeilliefhebbers is Camping Schuilenburg perfect. De camping beschikt over een eigen “boothelling” en een klein haventje. Het gebruik van de helling en het haventje is gratis. Of u nu in het bezit bent van een optimist, jol of catamaran, voor alle zeilers is dit een prachtig gebied. De jongsten kunnen in het ondiepe water hun eerste meters in de zeilboot maken.  De ervaren zeilers kunnen mooie zeiltochten maken naar bijvoorbeeld Workum of Stavoren. Door de grootte van het IJsselmeer is deze ook voor Catamaranzeilers zeer geschikt.

Kiten

Op ongeveer 200 meter van Camping Schuilenburg bevindt zich het kitesurfgebied. Dit is een gemarkeerd gebied waardoor er geen problemen met andere watersporters ontstaan. De omstandigheden zijn hier ideaal om te kitesurfen. Tot 500 meter is het water ondiep. Vanaf hier is er een branding zone en daarna zijn er hogere golven van soms wel 1,5 meter hoog. De beste golven vindt u ter hoogte van de kerktoren in de buurt van de vaarroute. Perfect!

Surfen

Dankzij de prachtige ligging is Camping Schuilenburg eén van de beste surfplaatsen van Europa. Door de ligging is het er zeer windzeker. De kampeerplaatsen zijn gelegen op ongeveer 30 meter van het water. Het water is tot 500 meter nog ondiep, op deze manier kunnen ook de beginners goed oefenen.  Ook voor gevorderde surfers is het ideaal. Ideaal om te freestylen, freeriden of om te waveriden. Kortom, voor elk wat wils.

© camping schuilenburg.