Fietsen


Friesland is bekend om zijn prachtige fietspaden; of u nu een mooie fietstocht wilt maken of lekker wilt joggen, voor beide bent u hier aan het juiste adres.

De echte fietsliefhebbers raden wij aan om de Friese Elfstedentocht een keer te fietsen. Deze jaarlijkse tocht van 200 km, tijdens het Pinksterweekend, heeft duizenden deelnemers. Door het vele publiek wat langs de weg staat is het altijd erg gezellig. De de route gaat ook langs Camping Schuilenburg, als u wilt kunt u de fietsers vanaf de dijk aanmoedigen. 

 

Vissen

Rondom Hindeloopen zijn veel sportviswinkels te vinden en dat heeft zo zijn redenen. U bevindt zich namelijk in een paradijs voor vissers.

Op Camping Schuilenburg heeft u de mogelijkheid om te vissen aan het IJsselmeer of aan de mooie vaart die direct achter de camping ligt.

Ook kunt aan de vele “visuitjes” deelnemen die op de Waddenzee worden aangeboden.

Zeilen


Voor de zeilliefhebbers is Camping Schuilenburg perfect. De camping beschikt over een eigen “boothelling” en een kleine haven. Het gebruik van de helling en de kleine haven is gratis.

Of u nu in het bezit bent van een optimist, jol of catamaran voor alle zeilers is dit een prachtig gebied. De jongsten kunnen in het ondiepe water hun eerste meters in de zeilboot maken. De ervaren zeilers kunnen mooie zeiltochten maken naar bijvoorbeeld Workum of Stavoren. Door de grootte van het IJsselmeer is deze ook voor Catamaranzeilers zeer geschikt.

Kiten


Op ongeveer 200 meter van Camping Schuilenburg bevindt zich het gebied voor kitesurfers. Dit is een gemarkeerd gebied waardoor er geen problemen met andere watersporters ontstaan.

De omstandigheden zijn hier ideaal om te kitesurfen; tot 500 meter is het water ondiep en vanaf hier is er een branding zone. Daarna zijn er hogere golven van soms wel 1,5 meter hoog. De beste golven vindt u ter hoogte van de kerktoren in de buurt van de vaarroute. Perfect!

Surfen


Dankzij de prachtige ligging is Camping Schuilenburg één van de beste surfplaatsen van Europa. Door de ligging is het er zeer windzeker.

De kampeerplaatsen zijn gelegen op ongeveer 20 meter van het water waardoor u binnen een paar stappen bij het water bent.
 
Het water is tot 500 meter nog ondiep, zo kunnen de beginners goed oefenen maar ook voor gevorderde surfers is het ideaal. Ideaal om te freestylen, freeriden of om te waveriden. Kortom, voor elk wat wils.

© camping schuilenburg.